Найкращі металошукачі для пошуку золота

Автор: Алина Веденеева 18.01.2023


Багато «шукачів скарбів» часто запитують, який купити металошукач, щоб зайнятися пошуками золота. У разі відразу треба розібратися у типі дорогоцінного металу. Золото може бути як самородки, жили, розсипи, а також прикрас. Для кожного виду необхідний металошукач, з певними індивідуальними налаштуваннями.

Вибір найкращого металошукача для пошуку золота – непросте рішення. Це те саме, що купувати автомобіль. Наприклад, не можна брати спорткар, щоб рухатися бездоріжжям або, якщо в тебе велика сім'я. З вибором приладу для пошуку металів справи також.

 

Які металошукачі бачать золото?

Всі прилади розраховані на пошуки різних сплавів, деякі роблять це більш ефективно. При виявленні золота на котушку пристрою подається імпульс. В результаті блок керування видасть відповідний сигнал. Для кожного типу металу передбачено певну тональність.

Якщо в землі на відстані одного метра лежатиме «шматок заліза» або в сантиметрі проста монета, рівень сигналу може бути однаковим. Коли потрібно знайти лише певні метали, слід вибирати прилади із наявністю дискримінатора. Його можна налаштувати саме на золото, решта матеріалів просто ігноруватиметься. Що стосується розмірів, тут також є свої нюанси: приладу необхідно вловити електромагнітний зв'язок із знахідкою.

Так, кільце відшукати буде легко, а ось ланцюжок, особливо з дрібними ланками, досить важко. Справа в тому, що елементи прикраси будуть визначатися як окремі частини. Вони можуть стати досить дрібними для сприйняття, тому електромагнітного зв'язку не буде.

Правдивість свідчень дискримінаторів також викликає питання. Блок управління під час пошуку виконує обробку отриманих даних і який завжди ефективно. Магнітна провідність об'єктів чорних металів є негативною, а кольорових – позитивною.

Якщо коштовність або інший елемент має складну форму, у нього видається різноспрямований магнітний сигнал. Саме тому дані будуть недостовірними. Визначити, що знаходиться в ґрунті, ланцюжок або шматок жерсті, стає складніше. Що стосується золотих виробів, вони мають низьку магнітну провідність: сплав знайти простіше в цьому випадку.

Багато виробників спеціально знижують чутливість своїх приладів. В результаті буде менше помилкових спрацьовувань. Якщо висока чутливість, це може завдати маси клопоту. Металошукач почне спрацьовувати на уривки фольги, пробки, фантики, різні частинки.

Види приладів

Вибір того чи іншого металошукача залежить від його мети використання. Не існує універсальної моделі, яка однаково добре шукала б золото в різних умовах.

Пляжні

У цьому випадку здійснюватиметься пошук дрібних предметів, таких як підвіски, сережки, монети з різних типів дорогоцінних сплавів.

Для цієї роботи підійдуть такі моделі пристроїв:

  • Garrett Ace 150,
  • Garrett Ace 250,
  • Whites Coinmaster,
  • Minelabe X-Terra 305.

Дане обладнання здатне здійснювати ефективний пошук коштовностей і грошей на глибині до 50 см. Представлені прилади мають сильну чутливість, добре шукають сплави в дрібному піску.

Водні

В даному випадку необхідні такі ж прилади, як і для пляжного пошуку, щоб вони мали високу чутливість. Однак додатково вибираються пристрої з герметичними котушками та проводами, щоб можна здійснювати пошуки під водою. Деякі моделі можуть працювати навіть на великих глибинах, у них у комплекті йдуть спеціальні навушники.

За допомогою детекторів можна шукати коштовності - починаючи з берега, закінчуючи водяною гладдю в місцях купання.

Найбільш популярні моделі металошукачів для води:

  • Garrett SeaHunterMark II,
  • Minelab Excalibur,
  • Garrett Infinium LS.

Глибинні

Це професійні моделі, які здатні знаходити метали на значній глибині. Прилади не є ефективними при пошуку коштовностей, якщо вони знаходяться до 15 см під поверхнею ґрунту. За допомогою професійного обладнання можна шукати скарби, скрині, коробки, скриньки.

Металошукачі використовуються для пошуку лише великих предметів, шукати дрібні за допомогою глибинних моделей марно. Найбільш поширеними пристроями з даної категорії є Fisher Gemini 3 і Whites TM 808. Вартість такого обладнання досить велика, тому воно не кожному припаде по кишені. Прилади підходять для пошуків фахівцями. Тільки тоді вони можуть окупитись, і навіть допомогти їх господарям озолотитися.

 

Цінові категорії
Якщо вивчити всі форуми, прочитати коментарі, можна визначити кілька найпопулярніших моделей металошукачів, які мають попит у людей. Нижче наведено рейтинг приладів, які призначені для пошуку ювелірних виробів, їх вартість тут вказана середня.

  • Xpdeus (1400 $),
  • Fisher f75 ltd (1000 $),
  • Minelab Safari (1000 $),
  • Teknetics t2 ltd (1000 $),
  • Minelab x-terra 705 (750 $),
  • Ака зірекс 7281 pro (750 $),
  • Garrett at pro (750 $),
  • Aka berkut-5 (600 $).

Щоб вибрати професійний металошукач, необхідно хоч трохи розбиратися в них. Для новачків підійдуть найпростіші моделі пристроїв. Якщо людина не знає принцип роботи обладнання, у нього мало досвіду у пошуках коштовностей: яка б не була дорога модель, вона не допоможе.

Можна сказати, що кількість знахідок не залежить від вартості металошукача, у пошуках важливий професіоналізм.

...
bestmd.kiev.ua

Купити металошукач за найкращою ціною | інтернет-магазин Best MD