Losos iz ulja

Автор: Keisha Caceres 13.12.2018

Losos sa pomorandžom

 



 



❤️ : Losos iz ulja

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Bez mnogo muke, a prefinjen, ukusan i hranljiv obrok. Izblendajte dok ne dobijete kremasti krumpir. Kad to uradite, sve drugo je čista zezancija. Žlicom rajčice zdrobi na manje komade.


Losos iz ulja

 

Kada nemate mnogo vremena, možete spremiti ovo jelo - krompir se prokuha dok se ne zagrije pećnica i dok ne pripremite losos, zatim krompir polijete uljem i začinite, stavite da se peče i nakon 10-ak minuta ubacite i losos. Odrasli losos živi u vodama sjevernog mora, a mrijesti se u riječnoj ili jezerskoj vodi.


Losos iz ulja

 

Ne propustite nove recepte na blogu! - Ukusna je salata tijekom ljeta pravi predmet žudnje! Zagrejte rernu na 230°C.


Losos iz ulja

 

Na odmoru u prirodi kanadskih Rockiesa, Ana je uživala u svježem lososu s krušnim mrvicama i bademima, a od konobara je saznala kako prepoznati najkvalitetnijeg lososa. Priča Sve što smo posjedovali u tom trenutku, stavili smo u prtljažnik rentanog automobila i krenuli u svoju novu avanturu, kroz kanadske Rockiese. Čisto je olakšanje, nakon dugog, vrućeg ljeta u Torontu, bilo zamijeniti asfalt zemljom, krovove krošnjama, smog kisikom. Gackali smo potocima, bacali žabice, penjali se pa spuštali, kupali pa grudali. Sretni kao mala djeca, napokon smo dočekali svoj odmor u prirodi. Svaki smo se dan divili raznolikim čudima prirode; slapovima, potocima, jezerima neobičnih boja, planinama, glečerima, snijegu, kiši, suncu. Čak i jednom mladom crnom medvjedu. Jedan smo se dan šetali kroz riječni kanjon, oblikovan pomicanjem ledenih glečera prema jugu. Sa svih su nas strana okruživale goleme klisure i beskrajna zelena prostranstva. I jedna grupica turista. Pomalo zbunjeni, polako smo im se približili dok su vrlo fokusirano, bez trzaja, uperenih fotoaparata, gledali u rijeku. Ništa se u toj rijeci nije zbivalo. Još zbunjeniji nego ranije, pridružili smo im se u besciljnom buljenju u slap. Iscrpljeni je losos, po tko zna koji put, pokušao učiniti gotovo nemoguće, prijeći taj snažan slap uzvodno. Sjedili smo tako tamo satima, uživali u pogledu, navijali. Dok nismo ogladnili, naravno. Spustili smo se u lokalni restorančić i naručili - što drugo nego lososa. Nakon, sada već devet mjeseci provedenih u Kanadi, moram primijetiti kako im se nacionalna hrana nažalost svodi na hamburger i pomfrit. Zbog toga smo se ugodno iznenadili kada smo na meniju ovog restorana pronašli losos. Bio je pripremljen na način koji ću vam predstaviti, a nudili su ga pečenog na roštilju uz umak od limuna. Konobar je bio dovoljno drag da s nama podijeli i par savjeta o nabavci kvalitetne ribe. Za početak, obratite pažnju na boju. Svijetlo roza boja lososa najčešće ukazuje kako je ovo riba iz uzgoja. Divlji losos ima tamno crvenu boju mesa. Lososi iz uzgoja prošarani su tankim bijelim linijama, odnosno masnoćom, dok divlji, za vrijeme svojeg teškog života, ne uspiju natući dodatne kile. Divlji su lososi nešto skuplji od onih iz uzgoja. Lososi iz uzgoja vrlo su kvalitetna i ukusna riba, samo je bitno znati razliku i ne dati se prevariti! Posložite u pleh, zalijte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite po ukusu. Kako se krumpir ne bi zalijepio, moj je trik posipati pleh prstohvatom krušnih mrvica. Krumpir stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C pa pecite desetak minuta. Narežite losos na 3 fileta. Umočite svaki filet u mješavinu limuna i ulja, pospite bademima i mrvicama pa ih nježno utisnite rukama. Smanjite temperaturu pećnice na 150°C pa sve pecite još 15-ak minuta. Ili origana, ako ste upravo shvatili kako ste zaboravili kupiti kopar.


Losos sa sedam začina - Fini Recepti

 

Zelenu salatu narežite na rezance pa dodajte u zdjelu i promiješajte sa zgnječenim avokadom, tako da svi listovi budu pokriveni zelenom masom. Umiješaj 2 žlice ulja od uljane repice s okusom medvjeđeg luka i posoli. U svaku izlij sadržaj jednog jaja. Slatka cikla pečena u soli i nasjeckana na sitne komadiće postaje najbolji začin za kruh naan! Orahe stavi na vatrostalni pladanj i pomiješaj ih sa vodom i soli. Protivnici uzgojenog lososa naglašavaju kako se on ne hrani prirodno, već tovnom hranom od koje brzo dobiva na težini. Često pišemo o , ali vrijedi još jednom podsjetiti. Odlične, zbog korice koja se fino isprži na malčice ulja ili na suvom tiganju kad je riba fino masna, čak su malo intenzivnijeg ukusa od ovog klasičnog načina pripreme. Prepolovi komorač i odreži korijen. Rok trajanja je oko tjedan dana ako se čuva u hladnjaku. Bundevu samo narežite na kriške, pospite uljem, solju i začinima po želji i pecite dok se blago ne karamelizuje i bude mekana. Stavi u ledenu vodu 3.