Kako poboljšati cirkulaciju

Автор: Brittney Walters 13.12.2018

Kako poboljšati cirkulaciju u nogama i rukama?

 



 



❤️ : Kako poboljšati cirkulaciju

 


 

 

 

 

 

 

 

 

To je kraj puta za i arterija i omogućuje da se krv vrati u srce. Proširene vene Proširene ili varikozne vene su uvećane vene koje začepljuju protok krvi slabe cirkulaciju, pored toga što ružno izgledaju ispupčeno, nateklo, ljubičasto-plave boje i prvo se pojavljuju sa zadnje strane nogu.


Kako poboljšati cirkulaciju

 

Ujedno otklanja simptome loše cirkulacije kao što su osjećaj boli u mišićima, glavobolja, hladna stopala i trnci u nogama. Dakle kao prirodni lek za poboljšanje cirkulacije u nogama i rukama koristite dve šolje kafe dnevno. Stručnjaci preporučuju nekoliko vežbi kojima će se znatno poboljšati cirkulacija, a telo održati u tonusu i kondiciji. Svi znamo da previše soli podiže pritisak i negativno utiče na srce.


Kako poboljšati cirkulaciju

 

Net.hr - Koja se hrana za bolju cirkulaciju preporučuje? Najveću potrebu za boljom cirkulacijom krvi imaju osobe koje pate od neosetljivosti nekih delova tela i to čak i kada nije zimsko vreme.


Kako poboljšati cirkulaciju

 

S godinama krvni sudovi slabe. Ako se nedovoljno krećete kao i većina ljudi s kancelarijskim poslovima , to dodatno ubrzava slabljenje krvnih sudova, a samim tim i cirkulacija postaje otežana prvo što primetite je da su vam stopala stalno hladna. Ipak, ovo ne znači da morate smesta da posegnete za lekovima za poboljšanje cirkulacije. Veoma pomaže ako se potrudite da upražnjavate neku fizičku aktivnost, a postoje i mnogobrojna potpuno prirodna sredstva većinu možete naći u sopstvenoj kuhinji koja će vam poboljšati cirkulaciju. Evo nekih takvih sredstava. Prvo i osnovno: voda — jedna od najkorisnijih stvari koje možete uneti u organizam. Da bi krv mogla normalno da cirkuliše, neophodno je da imate dovoljno vode u organizmu. Sigurno ste čuli za izreku da krv nije voda — pa, većim delom, krv jeste voda, i ako nemate dovoljno vode u organizmu, pritisak vam pada, a cirkulacija postaje otežana. Za normalnu cirkulaciju neophodno je da unesete oko litar i po vode dnevno. Ljuta papričica čili : ona je korisna u svakom obliku — sušena, mlevena, sveža… Kako god vam se dopada. Sigurno ste primetili da vam jezik bridi, a obrazi se zažare kada jedete ljutu papričicu? To je posledica rapidnog dotoka krvi u kapilare. Samo, oprez: ako već imate proširene kapilare, konsumiranje ljute papričice nije dobra ideja. A ako držite dijetu, bilo šta ljuto napraviće vam problem — od ljutog se ogladni. Ne brinite, to ne znači da morate da se smrzavate ako držite dijetu, postoje i druga sredstva za poboljšanje cirkulacije. Ginko biloba: ovo sredstvo baš i nije uobičajeno u kuhinji, možete ga najčešće naći u apoteci, u obliku kapsula i tableta. Ginko biloba poboljšava priliv krvi u kapilare, naročito one u mozgu, pa se, između ostalog, preporučuje i kao sredstvo za poboljšavanje pamćenja. Pšenične klice: možete ih naći u prodavnici zdrave hrane i onda njima posuti žitarice koje jedete za doručak ili ih dodati nekom obroku lepo idu kao dodatak salati ili sendviču , a možete i da kupite hleb koji ih sadrži. Pšenične klice su bogat izvor vitamina E, koji jača krvne sudove.


Leči sto bolesti, poboljšava cirkulaciju, čisti krv i jača imuni

 

Ako imate bolove, osećate peckanje, bole vas noge nakon dužeg hodanja ili često imate trnce i grčeve u nogama, svakako je vreme da rešite taj problem. Izbjegavajte usku odjeću Uska odjeća može smanjiti dotok krvi u stopala, što za posljedicu ima lošu cirkulaciju upravo na tim djelovima tijela. Loša cirkulacija nogu i ruku u velikoj meri može narušiti našu svakodnevicu i kvalitet života, stoga je neophodno preduzeti određene preventivne mere. Ako ste odlučili da počnete sa vežbanjem, ali vam je problem da počnete, ili da se držite nekog programa vežbi, evo nekoliko sugestija koje vam mogu pomoći: - Počnite dan vežbanjem, kao prvu stvar ujutru; tako osećate da ste nešto postigli. Vaš mozak zahteva konstantan protok krvi kako bi pravilno funkcionisao. Umesto zasićenih životinjskih masnoća i trans-masti hidrogenizovanih masti koristite dobre masnoće bogate nezasićenim omega-3 kiselinama, kojih ima u maslinovom ulju, kao i mononezasićene masti kojih ima , orasima i drugom koštunjavom voću. Tako je i sa vašim organizmom. Zahvaljujući kombinaciji aktivnih sastojaka znatno poboljšavaju cirkulaciju u nogama i rukama. Da li se osećate umorno?