Nova društvena mreža za nevjerne bračne partnere

Автор: Mary Broz 14.12.2018

STATUS-br-11

 



 



❤️ : Nova društvena mreža za nevjerne bračne partnere

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Osim optužbi kritičara da postoje epistemičke i afektiv- ne predrasude, oni tvrde da modeli deliberativne demo- kracije proizlaze iz unitarističkog političkog okvira i ne mogu pravedno djelovati na pluralističko kulturalno ure- đenje podjele moći niti na secesionističke kulturalne i na- cionalističke zahtjeve. Drugim riječima, koncep- cija apstraktnog građanina izgleda da se mota po glavama uglavnom onih koji su se zdušno bacili na proizvodnju ap- straktne koncepcije nacije. Sudjelova- nje u javnom području nameće obvezu da okrenu perspek- tive i da se bude spreman promišljati i razlagati sa stanovi- šta onih drugih kojih se to tiče. Zato što smatram da je BiH kao latentna konsocijacija rezultat imperijalnih i re- gionalnih upliva kojima se sama zemlja opirala odbijajući da osnov njenog identiteta bude uvezen.


Nova društvena mreža za nevjerne bračne partnere

 

Deliberative Demo- cracy: a Comparative Look at Two Models of Public Talk. Bez intencije da bilo kome u BiH negiram prava na adekvatno političko zastupanje, želim u nekoliko redova propitati ove tvrdnje i analize, te ponuditi nešto drugačije tumačenje. Dobra poli- tika uvijek će zahtijevati vještinu, kao i strateški talent, i to ne samo u svrhu multikulturalnog suživota jer se takvi ta- lenti ne mogu i ne smiju miješati s načelnim argumentom i opravdanjem u toj domeni.


Nova društvena mreža za nevjerne bračne partnere

 

Status [broj 11, proljeće 2007.] - Inače, knjiga obiluje vrijednim zapažanji- ma koja su mi pomogla uobličiti i vlastiti sud o fenomenu koji razmatram, na čemu sam itekako zahvalan. Srbija nikada ne sme odustati od ovih načela, jer onda ne bi samo izgubili Kosovo, već i Srbiju, i svoj iden- titet, duh i slovo, i poništili bi sami sebe.


Nova društvena mreža za nevjerne bračne partnere

 

Nova društvena mreža Gleeden. Stranica je aktivna u 158 država, a Teddy Trisho, direktor američke tvrtke Black Devine koja je vlasnik preljubničkog sajta, tvrdi da dnevno primaju 1500 novih članova, piše talijanski list Coriere della sera. Većinu korisnika čine Francuzi i Francuskinje, kojih na Gleedenu ima već 62. Nevjernih je 30 posto - Jeste li znali da je oko trideset posto ljudi koji koriste uobičajene načine ugovaranja ljubavnih sastanaka zapravo u braku ili barem već imaju neku aktualnu vezu - pita vas propagandni tekst na Gleedenu koji vas potiče da se pridružite i uživate. Osjećate se usamljeno ili bolesno zbog rutine? Tražite malo ljubavi, malo avanture i mnogo strasti? Bez obzira na to želite li samo ugodan razgovor ili strastvenu vezu, bez obzira na to jeste li u sretnom braku ili beznadno vezani, Gleeden je tu za sve vaše društvene potrebe! Prednjače katoličke zemlje Gleeden se reklamira kao jedina društvena mreža koja je potpuno posvećena onima u braku ili vezi. Zanimljivo je da je najviše korisnika upravo iz katoličkih zemalja kao što su Francuska i Italija. Pokretanje ovakve mreže baš uoči Božića, ne najvećeg, ali zato najljepšeg kršćanskog blagdana, koji simbolizira obitelj na okupu i vjernost, sigurno će izazvati i žestoke osude. S druge strane, poznato je da se upravo u blagdansko vrijeme osamljenost najteže podnosi. Kako god bilo, i u nas već dugo postoje internetski portali za upoznavanje, od kojih je najpoznatija Iskrica. Na njoj su članovi i samci i oni u vezi, pa i u braku, iako potonje neki kriju, pa tako dovode u zabludu one koji se zagriju za njihove lijepe riječi.


O zločestim ljudima - Ana Bučević

 

Ne može li netko u isto vrijeme biti crn i separatist, integracionist ili asimilacionist? Neki pluralisti zastupaju prizna- vanje množine pravosuđa koji bi proizašli iz iskustva ra- zličitih normativnih zajednica Shachar ; drugi brane lin- gvističku ili kulturalnu pluralizaciju javne sfere Kymlic- ka; Parekh; Carens. Ne možemo se baš pohvaliti lite- raturom koja je ozbiljno, bez bilo kakvih jednostranosti, a naročito etničkih i ideologijskih, neutralno mislila građan- stvo u svim njegovim partikularijama. Fenomeno- logija nije empirijska sociologija. Milardović, Anđelko 1996 Uvod u politologiju, Pan Liber: Osijek. Postavlja se pitanje zbog čega se žene dobrovolj- no postavljaju u poziciju podređenosti, ranjivosti i rizika. Na ovaj način bi se izbjeglo donošenje diskriminirajućih i nepravednih odluka u društvu, te omogućilo demokrat- sko otvaranje političkog sistema ka većoj građanskoj parti- cipaciji kroz mehanizme civilnog društva. Takva deliberacija od stranaka zahtijeva da napuste strateško ponašanje koje karakterizira agregativni model demokracije i da umjesto toga teže postizanju konsenzu- sa među slobodnim i jednakim učesnicima. Lako je biti široke ruke s tuđim teritorijama. Ćurak: Pa upravo je apstraktni građanin uronjen u stvar- nost, a Bošnjaci, Srbi i Hrvati su izronili iz nje. On se nalazi ne samo izvan lanca kauzaliteta, u kome je sigurno svaka posljedica odmah determinisana kao uzrok daljih razvitaka; on se zapravo ne može izvesti — kad bi mo- gao, onda i ne bi bio nikakav početak — i stoga se pojaviti, što se tiče vremena i prostora, takoreći Niotkuda. Ja jednostavno ne mogu misliti — s obzirom da smo historijska bića — da to može nekako pasti s neba.