Osnove e-mail bontona

Автор: Gloria Torres 14.12.2018

Osnove bontona za - žene

 



 



❤️ : Osnove e-mail bontona

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Trudite se zadržati vedar izraz lica i osmjeh na njemu jer ćete tako pridobiti naklonost sugovornika. Stoga nije slučajno da su najuspješniji djelatnici svjesni da dobar dio svog uspjeha zahvaljuju svojim dobrim komunikacijskim vještinama te ih zato stalno razvijaju i njeguju. U privatnoj prepisci oslovljavanje ovisi o tome koliko ste bliski s osobom s kojom se dopisujete. Poslovna komunikacija obuhvaća elemente kao što su poslovno odijevanje, pravila ophođenja s drugim ljudima, poslovno dopisivanje, ton glasa i govor tijela, upotreba riječi i pravila vođenja uljuđenog razgovora u raznim poslovnim situacijama, kao i ponašanje za i pri poslovnim objedima.


Osnove e-mail bontona

 

Tečaj će Vas upoznati sa svim bitnim i karakterističnim jezičnim strukturama i vokabularom, na početnoj ili naprednoj razini. Šta je sadržaj treninga?


Osnove e-mail bontona

 

15 osnovnih pravila poslovnog bontona - Ako osoba oštećenog vida sa sobom ima pomoćnog psa, nemojte ga dodirivati bez dozvole. Zahvaljujem se na pruženom znanju na HR Akademiji i veselim se novim sličnim seminarima.


Osnove e-mail bontona

 

Bonton se obično gura pod nos muškarcima, jer su oni umetnite sami potrebne pogrdne riječi koje vam padaju na pamet koji se ne znaju ponašati i uvijek sve rade krivo... E sad, to baš i nije istina, stoga donosimo neke osnove bontona kojih se žene trebaju pridržavati - bez komentara o tome je li taj bonton pisao muškarac ili žena... Iz bontona Dama nikada ne drži laktove na stolu Jeste li znali da žena uvijek prva pruža ruku muškarcu? Također, starija osoba prvo nudi ruku mlađoj, obrnuto je znak nepoštivanja. Ukoliko šetate ulicom s prijateljicom ili s bilo kim drugim, a ona sretne i pozdravi nekog prolaznika, i vi ga trebate pozdraviti. U restoranu mlađe osobe ustaju kada stolu priđe netko stariji. Žena ustaje samo ako je mlada, a stolu prilazi netko stariji po godinama ili položaju. Opće pravilo je da kada netko ulazi u sobu gdje ima ljudi, ona prva pozdravlja sve, bez obzira na spol i godine. Također, osoba koja je mlađa po godinama, a nalazi se visokom položaju, ne treba očekivati da je svi prvi pozdrave. Što se tiče dolaženja na sastanke, uvijek dođite na vrijeme i ispunjavajte obaveze u predviđenom roku - osim što će za vas svi imati samo riječi hvale, tako ćete i ispoštovati tuđe i svoje vrijeme. Smisao za humor je dobrodošla osobina, ali prava dama ne ismijava nikoga - šalite se isključivo na svoj račun! Više pročitajte na portalu.


Prosim, hvala, oprostite ali osnove bontona

 

Upozorite da ste na mobilnom uređaju Koristite li mobilni telefon ili tablet za primanje e-mailova, dodajte u potpis napomenu 'Poslano s mog... Kada poslujete sa osoboma koje imaju govorne mane, morate biti strpljivi i veoma pažljivi. ODGOVOR NA PORUKU U slučaju da ste primili e-mail koji je pošiljatelju bitan, a nećete biti u mogućnosti odgovoriti na njega uskoro, barem kratko odgovorite da ste primili mail i da ćete se javiti čim stignete. Dobro odijelo može običan razgovor pretvoriti u razgovor za posao, ručak u sklopljen posao, dok pogrešno odijelo može sve upropastiti. Prilikom poslovnog obroka, najprikladniji trenutak da se započne razgovor o poslovnim temama je pošto je predjelo završeno i odneto sa stola. Poslovni razgovor Način na koji komunicirate je također jako važan dio poslovnog bontona. Kada je riječ o izgledu, uvijek budite obučeni u skladu s prilikom. Izbegavajte direktne konfrotacije preko javnih internet servisa. Iz bontona Dama nikada ne drži laktove na stolu Jeste li znali da žena uvijek prva pruža ruku muškarcu?