Hrvatsko iseljeništvo u Njemačkoj

Автор: Sandra Rodriguez 13.12.2018

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

 



 



❤️ : Hrvatsko iseljeništvo u Njemačkoj

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Gandhi je jednom rekao kako zemlja ima dovoljno obilja da zadovolji svačiju potrebu, ali ne i svačiju pohlepu. Radije i 100 eura u tuđini nego minus u domovini! Jedan od prijedloga je i omogućavanje online glasovanja zbog velikih udaljenosti od mjesta stanovanja do biračkih mjesta.


Hrvatsko iseljeništvo u Njemačkoj

 

Ne treba politika da zavadi iseljeništvo i domovinu, činimo to i sami Ti prvi gastarbajteri često iskazuju razočarenje domovinom. Nije teško zaključiti kako bi i starija i mlađa generacija u većem broju izlazila na izbore kad bi se uvelo dopisno glasovanje i na taj način smanjili kilometri, a samim time i troškovi.


Hrvatsko iseljeništvo u Njemačkoj

 

NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD - Iako su danas u velikoj mjeri zastupljeni grb i zastava Republike Hrvatske, uz njih se i dalje povremeno koriste grb i zastave bez krune grba RH, i to obje inačice ­s početnim crvenim i s početnim bijelim poljem. Također je naglasio da oko 900 poduzeća s hrvatskom pozadinom djeluje na području komore u Frankfurtu.


Hrvatsko iseljeništvo u Njemačkoj

 

U Njemačkoj u svim većim i manjim gradovima djeluju brojne hrvatske društveno-kulturne folklor, zborovi , športske i političke udruge. Najstarija hrvatska udruga je Matica Hrvatska, čiji je cilj upoznavanje Hrvata i njihove djece s poviješću i kulturom, te razvoj i jačanje njihove nacionalne svijesti. Uz prve migrante koji su dolazili u Njemačku katolička crkva je već ranih šezdesetih godina osnivala Hrvatske katoličke misije i to u gradovima i na područjima gdje je bila velika koncentracija Hrvata — katolika. HKM nisu bile samo centri pastoralnog rada s hrvatskim migrantima, već i mjesta okupljanja, društvenog života i djelić domovine. One su doprinosile i očuvanju jezičnog, kulturnog i nacionalnog identiteta, te bile i ostale presudni autoritet među Hrvatima. Na području Njemačke pretežno na području bivše Zapadne Njemačke djeluje 85 HKM. Dopunsko školovanje Hrvata organizirano je na dva načina. Prvi način je onaj koji je u nadležnosti Republike Hrvatske Baden-Würtemberg, Schleswig-Holstein, Berlin, Bremen i Hamburg, Savezna zemlja Bavarska i čije učitelje šalje i financira Ministarstvo prosvjete i sporta RH. Drugi način nastave je u nadležnosti ostalih Saveznih zemalja SRNJ, a učitelji potpadaju pod njemačko radno pravo. Po zadnjim podacima HDN u oba modela u cijeloj SRNJ u školskoj godini 2007. Institut für Fremdsprachenphilologien- Oldenburg, Georg-August Universität- Göttingen, Johann W. Göthe Universität- Frankfurt am Main, Albert Ludwigs Universität- Freiburg, Otto-Friedrich Universität- Bamberg, Johannes Gutenberg Universität-Mainz, Humboldt Universität-Berlin, Rheinische Friedrich Wilhelms Universität-Bonn, Friedrich-Alexander Universität-Erlangen, Universität Tübingen-Tübingen, Universität Mannheim-Mannheim i Westfalische Wilhelms Universität-Münster.


Marijana Dokoza

 

Jer, očito je kako Hrvati izvan RH do sada nisu bili ravnopravni dio jedinstvenog hrvatskog naroda. Navijači repke nisu nacisti nego domoljubi koji repku prate po cijelome svijetu. U biti, sve je pitanje percepcije. Savezna pokrajina Osoba 1. Najznačajnije hrvatske kolonije do utemeljene su u najviše Hrvata. Jer se sramila posla koji je, istina, pošten ali ipak neugledan.

...
locallchicks-here2.com

Get Laid Tonight